Thursday, September 20, 2012

Χρόνια Πολλά

 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πάρου τίμησε και φέτος τον προστάτη του Άγιο Ευστάθιο στο Μαράθι.
Χτές το βράδυ ο Κυνηγετικός σύλλογος Πάρου έκανε  το πανηγύρη στην γιορτή του προστάτη  του σε πείσμα των χαλεπών καιρών που περνάμε.
Ένα μεγάλο Μπράβο και πάλι στην διοίκηση του συλλόγου και σε όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το πανηγύρη που κατά γενική ομολογία είχε μεγάλη επιτυχία.
Πρέπει να είναι καμιά δεκαριά χρόνια που με την συνδρομή και τις προσφορές των κυνηγών και προεδρίας του Γ.Γιανούλη κτίσαμε το εκκλήσάκι του Αγίου Ευσταθίου στο μαράθι.
Δωρεά του οικοπέδου έγινε από τον κ.Αρκουλή παλαιό κυνηγό που συνεχίζει να συνδράμει στα έργα των κυνηγών.
Ο σύλλογός μας από την περασμένη χρονιά έχει φτιάξει το δικό του μικρό εκκολαπτήριο της πέρδικας τσούκαρ που ζεί στα Κυκλαδωνήσια.
Τα τελευταία 10 χρόνια ο σύλλογος έχει έντονη παρουσία σε έργα πνοής για τον κυνηγετικό κόσμο της Πάρου.
Η προηγούμενη διοίκηση υπό τον Κ.Ιορδάνη έφτιαξε το εκκολαπτήριο και τους κλωβούς εξοικίωσης των θυραμάτων,που χάρη στον θηροφύλακα μας Κώστα Καλίθρακα που με ιδιαίτερη κούραση και φροντίδα για τούς νεοσσούς είχε τεράστια επιτυχία η όλη προσπάθεια.Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και αυτός.
Χτές είχε γεμίσει η πλατεία του Αγίου από κυνηγούς με τις οικογένειές τους και όχι μόνο.
Πρέπει να ήταν πάνω από 600 άτομα πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά του πανηγυριού.
Σε αυτό συνέβαλε η νέα διοίκηση που κάλεσε όλους τους κυνηγούς και όχι μόνο στέλνοντας μυνήματα στα κινητά τους.
Πάντως πρώτη φορά είχαμε δωρεάν ζωντανή μουσική για να γλεντήσει ο κόσμος.Μπράβο στους μουσικούς που έπαιξαν νησιώτικα και κρητικά αφιλοκερδώς.
Οι προσφορές ήταν πολλές από τα καταστήματα και χονδρέμπορους της Πάρου τους ευχαριστούμε πολύ.
Το κρασί ήταν άφθονο προσφορά της ΕΑΣ Πάρου και το μενού είχε σουβλάκια κεμπάπ και λουκάνικα που με μεράκι τά έψησαν οι κυνηγοί.Ένα μεγάλο μπράβο και στις συζήγους των κυνηγών που βοήθησαν στο στρώσιμο των τραπεζιών και στο μοίρασμα των μεζέδων.
       ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ και στην καινούρια διοίκηση υπό τον Σταύρο Σ Λουκή.

Wednesday, September 12, 2012

H χαριστική βολή

Μετά τον αφανισμό από τα ραντίσματα των φοινίκων ήρθαν και οι σκούρκοιγια να τελειώσουν όσα μελισσάκια είναι αδύνατα.Έβαλα δολώματα και παγιδες.Το δόλωμα το εξαφάνισαν σε μισή ώρα δλδ 1/4 κιμάς και ένα σαρδελάκι χωρισμένο το μείγμα σε έξι μεριδούλες.Οι παγίδες γεμίζουν κάθε μέρα.Το δόλωμα άρχισε να δουλεύει μιά και σήμερα που πήγα δεν είδα πάρα πολλούς. 

Tuesday, September 11, 2012

Στο λιμάνι


Μετά από την καταστροφή πάνω από το 50% των μελισσιών της Πάρου σε δεύτερη έκτακτη γεν.συνέλευση των μελών του Μελ.Συλλόγου Πάρου αποφασίσαμε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρία κάτω στο λιμάνι και για χρονικό διάστημα 5 ημερών.Οι κινητοποιήσεις έγιναν για ενημέρωση του κόσμου και κυρίως για αυτούς που έχουν φοίνικες.Μοιράσαμε τα flyer και αναρήτσαμε αφίσες μεγέθους Α3 καθώς και μεγαλύτερες 80Χ40 σε διάφορα κεντρικά σημεία του νησιού.Την πρώτη ημέρα(το περασμένο Σαββάτο)είχαμε αποφασίσει να έρθουν όλοι οι μελισσοκόμοι πράγμα που έγινε με πάνω από το 50% προσέλευση.Τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία θα υπάρχει στον Μύλο για να απαντάει σε διάφορες ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο πράγμα που μας ευχαριστεί για να μάθει -κυρίως-τις άλλες λύσεις στο πρόβλημα.Ήρθε και δημοσιογράφος από το τοπικό ραδιόφωνο και η κυρία Κλαίρη από την αγγλόφωνη ενημέρωση του νησιού σε οικολογικά θέματα.Θα αναφέρω μια περίπτωση που μου έτυχε χθές το βράδυ στην παραλία.Μας συναντά ένας συγγενής της γυναίκας μου και μου λέει τί έγινε με τους φοίνικες και ποιά η ενναλακτική λύσει.Αφού του είπα λοιπόν για τον νηματώδη και για την χρήση micro μου λέει οτι όταν αγόρασε το φάρμακο τον περασμένο Οκτώβρη του είπε αυτός που του το πούλησε να βάλει συγγεκριμένη δόση σε κάθε δέκα κιλά νερό.Αποδείχτηκε οτι η δόση που του είπε ήταν για κάθε 100 κιλά νερό.Σκεφτείτε τί δηλητήριο έπεσε και έχει και μικρό παιδάκι.Σήμερα στις 9 η ώρα το πρωΐ έχει ημερίδα των γεωπόνων για ενημέρωση του κοινού για το πώς θα σώσει τους φοίνικες.Θα πάμε και εμείς εκεί.

Thursday, September 6, 2012

Flyer και Πανό του Μελισσοκομικού Συλλόγου






Καντε κλικ για μεγένθυνση